Πανοραμική Φωτογραφία

www.panoramikifotografia.gr

Πανοραμική Φωτογραφία για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού

Η πανοραμική φωτογραφία ως εργαλείο προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων

Οι σημερινοί ταξιδιώτες αναζητούν πληροφορίες, ενημερώνονται, συγκρίνουν και τέλος αγοράζουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.  Δεν θέλει συζήτηση ότι εδώ και αρκετά χρόνια τα περισσότερα αεροπορικά αλλά και τα κάθε είδους εισιτήρια κλείνονται μέσω του ίντερνετ, ενώ οι κρατήσεις ξενοδοχείων, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες τουριστικές υπηρεσίες ήδη βλέπουν ένα μεγάλο τμήμα του τζίρου τους να πραγματοποιείται από ταξιδιώτες που τις έκλεισαν μέσω ίντερνετ. Αλλά και ακόμη η τελική κράτηση να μην έγινε μέσω  ίντερνετ, είναι σίγουρο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών μέσω ίντερνετ άντλησε τις πληροφορίες ώστε να κάνει την τελική του επιλογή, μέσω ίντερνετ αναζήτησε τον προορισμό που τον ενδιαφέρει, μέσω ίντερνετ αναζήτησε τις υπηρεσίες  που του ταιριάζουν. Πανοραμική Φωτογραφία για τις επιχειρήσεις του Τουρισμού

Στην προβολή των κάθε είδους ταξιδιωτικών  προορισμών τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η φωτογραφία, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Το δείχνουν με βεβαιότητα όλες οι στατιστικές καθώς και έρευνες αγοράς σε όλο τον κόσμο. Το δείχνει το μέγεθος των αναζητήσεων μόνο για εικόνες σε συσχετισμό με τις συνολικές αναζητήσεις για έναν τόπο. Μέσα στον τεράστιο όγκο των καλών η κακών φωτογραφιών που βρίσκει κανείς, υπάρχουν αρκετές πανοραμικές φωτογραφίες που πάντα προκαλούν μεγάλη εντύπωση στον θεατή. Πανοραμικές φωτογραφίες υπήρχαν φυσικά και πριν εμφανιστεί το ίντερνετ. Είχαν γίνει εξαιρετικά καρτ ποστάλ, στόλιζαν τους έντυπους ταξιδιωτικούς οδηγούς ή τα περίπτερα στις τουριστικές εκθέσεις.

Αυτό όμως που έφερε πραγματική επανάσταση στην πανοραμική φωτογραφία αλλά και στην φωτογραφία γενικά είναι η δημιουργία εικονικών περιηγήσεων 180°x360° (virtual tours). Πραγματικά έφερε ανατροπή στην προβολή των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και φυσικά των ξενοδοχείων. Μάλιστα αφού ήδη έχουν περάσει ήδη αρκετά χρόνια από όταν ξεκίνησε η παρουσίαση των εικονικών περιηγήσεων, υπάρχουν στατιστικές που αναφέρουν σαφώς ότι η αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν πανοραμικές φωτογραφίες για την προβολή τους και διαθέτουν στους ιστοχώρους τους εικονικές περιηγήσεις, κυμαίνεται από 15-20%.  Έτσι είναι φανερό ότι εκτός από πολύ καλές κλασικές φωτογραφίες,  όλα τα ξενοδοχεία πρέπει να φροντίσουν άμεσα την προώθηση τους, περιλαμβάνοντας πανοραμικές φωτογραφίες για την προβολή τους.